O nas

Pod obronki gorjancev na 450m višine nas pri našem kmetovanju nihče ne moti in ne onesnažuje narave. Spoštljiv odnos do narave, živali in ljudi nas že od nekdaj spremlja pri našem kmetovanju. Zavedamo se, da smo le začasni najemniki na tej zemlji, zato jo moramo naslednjim generacijam ohraniti neomadeževano.

Po načelih ekološkega kmetovanja kmetujemo že od začetkov, od leta 1999 pa smo tudi v sistemu kontrole za ekološko kmetovanje. Naša kmetija obsega preko 60ha površin. Pretežni del je travnikov in pašnikov kjer redimo govedo, konje, ovce in prašiče. Živali so čez leto na pašniku, preko zime imajo prost izpust, v hlevu jih krmimo s kakovostnim senom.

Na njivah pridelujemo razna žita za naše živali: oves, ječmen, koruzo. Pšenico, piro in ajdo predelamo v mlinu in ponudimo našim gostom.

Na pašnikih je veliko sadnega drevja, ki dajejo obilen pridelek jabolk, hrušk, sliv. Iz sadja predelujemo sok, kis, suho sadje pa tudi sadno žganje. Slednje obogatimo z raznimi zelišči in tako lahko ponudimo vrsto zeliščnih likerjev.

V vinogradu, ki ima tudi status ekološke pridelave, pridelujemo grozdje za belokranjsko belo in rdeče vino, chardonnay, rumeni muškat.

Piko na i naši kmetiji dajejo čebele, ki nas s svojo marljivostjo vedno znova razveselijo in nam iz naših neomadeževanih sadovnjakov, travnikov in gozda prinašajo sladko dobroto. Tako imamo za prodajo cvetlični, akacijev, gozdni in kostanjev med.