POVPRAŠEVANJE / NAROČILO

Pokličite nas:
+386 (0)40 620 556
+386 (0)40 860 839

Ponudba

Sveže meso

Sveže meso prodajamo v enakomerno porazdeljenih paketih po 5, 10 ali 15 kg, ki vsebujejo: meso za zrezke, golaž, juho…
Poskrbimo da stranka res dobi sveže ohlajeno in lično zapakirano meso, zato predhodno zbiramo naročila. Po dogovoru ga lahko stranki pripeljemo na dom. Na voljo imamo meso žrebička, goveda in jagenjčka.

Naše živali se prosto pasejo, tudi pozimi imajo prost izpust, po načelu ekološkega kmetovanja. Meso ima visoko kvaliteto.

 

 

Mesni izdelki

Poizkusite tudi naše suhe mesnine. Samo skrbno obdelano, kvalitetno meso lahko da okuse, ki jih ne boste pozabili. Za malico salamo, čez žgance naše ocvirke, v ričet slanino. Vaši prijatelji in sorodniki bodo presenečeni, ko jim boste pripravili okusen narezek iz salame in bržole s kmetije Pecel.

 

 

Sokovi, žganje in kis

Stare sorte jabolk, hrušk in sliv so prave sorte, ki sodijo na našo zemljico. Sočni sadeži so odlični za sveže uživanje, viške pa predelamo v sokove, žganje in kis. Na neoporečnih travnikih nabiramo zelišča, ki jih namočimo v žganje. Gostom poženejo kri po žilah, ko jih ponudimo ob obisku.

Kis in med – krepka pijača za dobro jutro
Razredčen kis v vodi z žlico meda spodbudi delovanje organizma, skrivnost je v rednem uživanju, zjutraj na tešče.

 

 

Med in medeni izdelki

Posebno veselje mora imeti človek, da se ukvarja s čebelarjenjem. Ves trud poplačajo male pridne delavke, ko ob koncih sezon pretakamo med.

Na voljo so različne vrste medu: cvetlični, akacijev, gozdni ali hojev in kostanjev.

RECEPT

MEDENI SLADOLED

Sestavine:

  • 150 g cvetličnega meda
  • 3 rumenjaki
  • 150 ml sladke smetane
  • 300 ml polnomastnega mleka
  • 3 žlice mletih lešnikov

V kozici zavremo mleko in mu primešamo med. Penasto umešamo rumenjake, jim dolijemo malo mleka in razmešamo. Mešanico dodamo k preostalemu mleku. Kuhamo na majhnem plamenu dokler se masa ne zgosti (preverimo, če obstane na spodnji strani žlice). Masi dodamo mlete lešnike in pustimo, da se ohladi. Rahlo stepemo smetano, jo vmešamo v kremo in damo v zamrzovalno skrinjo ali zamrznemo v strojčku za sladoled. Namesto da lešnike vmešamo, jih lahko posipamo ob postrežbi.

 

 

Vino

Ob prvem lepem vremenu po novem letu se v vinogradu že odvijajo aktivnosti, kot je obrezovanje trte. Veliko skrbi pa tudi sodelovanje narave potrebuje trta, da na njem dozori zdravo grozdje. September je prav poseben čas, ko se veselimo trgatve, povabimo sorodnike in skupaj trgamo, vriskamo in za likof (zaključek) naredimo majhno veselico. Nato se začne kletarjenje in budno spremljanje kako se mošt pretvarja v vino. 11. novembra na Martinovo, ko se mošt spremeni v vino, si privoščimo rujno kapljico. Vino vsebuje veliko energije in truda, da nam polepša kosilo, da nazdravimo s prijatelji in se poveselimo.