Turizem

Domačija Pecel v vasici Maline na sončni strani Gorjancev ima že zelo dolge korenine. Gospodar Peter se rad pohvali, da je po zapisih že dvanajsti gospodar s priimkom Malenšek. Gosti se pri nas dobro počutijo, ne reče se zastonj da smo Belokranjci gostoljubni ljudje. Nekateri se zadržijo krajši čas (praznovanja), drugi pa koristijo več dnevno bivanje.

 

 

APARTMA

Na domačiji smo obnovili staro kmečko hišo v apartma za 5 oseb. Okolje je družinam prijazno. Majhni otroci bodo imeli veliko dela z ogledovanje kmetije, starši pa si bodo lahko oddahnili ob kapljici rujnega vina. Na kmetiji je veliko živali: govedo, konji, ovce, prašiči, kokoši, dva psa, muce in osliček Jaka

PROSTOR ZA POGOSTITVE

Urejen je prijeten ambient, v katerem sprejmemo do 60 ljudi. Hrano, ki jo postrežemo gostom, je večinoma ekološka in pridelana doma. Naši gostje cenijo zdravo hrano in mi jih radi razvajamo z dobrotami iz našega hleva, kašče in tudi vinske kleti. Če želiš prijatelje pogostiti z nečim najboljšim, jih povabiš k Peclu na pečenega jagenjčka.

Sprejemamo naročila za zaključene družbe

Okolica

Našim obiskovalcem svetujemo, kje preživeti čas. V Beli krajini je veliko za videti in doživeti. Naravnih in kulturnih znamenitosti je veliko.

Vsekakor so vredni ogleda: izvir Krupe, Belokranjski muzej Metlika, Naravni park Lahinja, Šokčev dvor v Žuničih, Mirna gora (najvišji vrh Bele krajine), Vinica (rojstni kraj Otona Županiča) in še in še…

Dogodivščinam naproti se lahko odpravite tudi s kolesi.

Na spodnjih povezavah si lahko tudi sami poiščete kraje, ki se vam zdijo zanimivi in bi jih radi obiskali.

www.belakrajina.si/

www.kc-semic.si/turisticno-informacijski-center-tic-semic

www.kp-kolpa.si/

www.belokranjski-muzej.si/

www.semic.si

www.metlika.si

www.crnomelj.si

 

Namig za kolesarski izlet

Kolesarska tura za rekreativce.

Čas: cca 2 h vožnje

Kolesarsko turo začnete pri kmetiji Pecel v Malinah. Na glavni cesti, ki povezuje Semič in Jugorje, zavijete desno in nato levo čez Praproče na Sodji vrh. Tu se odpira pogled na vinograde, zidanice, spodaj pa na Črnomaljski ravnik.
Sledite cesti na Krvavčji vrh (po domače Krvoški vrh), kjer zavijete desno za Črešnjevec. Spuščate se in na križišču zavijete levo na makadamsko pot, ki vas pripelje do Krupe. Zelo primeren kraj za počitek. Naravna znamenitost izvir Krupe vas bo navdušil s svojo modrino in spokojnostjo.

Usmerite se na glavno cesto proti Semiču, na križišču zavijete desno, lahko si ogledate prenovljeno mestno jedro in nadaljujete pot proti Štrekljevcu. Vzpnete se proti Osojniku in naprej na Brezovo reber, najvišjo točko te kolesarske ture. Sledi še spust do Malin, kjer vas bo na kmetiji Pecel pričakala okusna in zaslužena hrana.